16 mei 2018: Groep 6/7/8 doet mee aan de BankBattle

maandag 16 april 2018

In een race tegen de klok gaan op woensdag 16 mei 2018 voor het dertiende achtereen volgende jaar ruim 1.500 basisscholen met elkaar de strijd aan voor wat betreft hun parate kennis en computervaardigheden.
Bijzonderheid daarbij is dat gebruik van internetverbindingen het mogelijk maakt om per klas actief deel te nemen vanuit het eigen klaslokaal.
Het succesvol afronden van BankBattle vereist tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel. Alle deelnemende klassen starten met het uitvoeren van praktijkopdrachten en het beantwoorden van vragen. Deze hebben betrekking op o.a. schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Uiteindelijk resulteert dit na ongeveer anderhalf uur hard werken in een geheime kluiscode die toegang geeft tot de eindopdracht. De klas die het geheel als eerste weet te volbrengen is winnaar.
Voor een filmpje: klik hier