Gekleed zwemmen

woensdag 30 november 2016

Richtlijnen gekleed zwemmen:

Alle kinderen moeten dan naast hun zwembroek/badpak of bikini ook kleding aan hebben / mee hebben waarmee ze mogen zwemmen.

De les start met kledingzwemmen. Het zou fijn zijn als de kinderen niet te strakke kleding aanhebben i.v.m. met het uittrekken in het water. Denk aan een blouse, korte wijde broek of een lange wijdere broek met rits en knoop. Een jurk of rok mag alleen als deze tot over de knie reikt.
Ook moeten de kinderen schoenen aan. Ze mogen geen surfschoentjes, maar plastic schoenen, leren schoenen en waterschoentjes mogen wel.

Na het kledingzwemmen gaan de kinderen zich met hulp van de juf en hulpmoeder omkleden. Het is handig als de kinderen de kleding in een platic tas kunnen doen, omdat het erg nat is en vaak niet in de zwemtassen past. Dus vergeet niet om een plastic tasje mee te geven!

NB: Het is nog oefenen en niet voor een diploma, dus willen we dat alle kinderen mee doen met de les.

De eisen voor de diploma zwemmen kun je op onderstaande link vinden. Hier staan tips en adviezen over de kleding die bij de diverse diploma's horen.

Kledingeisen:
A-Diploma: badkleding, korte broek met knoop en rits (broekje met pijpen; broekjes die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan, dus geen legging), blouse of t-shirt met korte mouwen en schoenen (schoenen zonder echte zool, zoals surfschoentjes en balletschoentjes, zijn niet toegestaan).

B-Diploma: badkleding, lange broek met knoop en rits (lange broeken die naadloos aansluiten zijn niet toegestaan, dus geen legging), blouse of t-shirt met lange mouwen en schoenen (schoenen zonder echte zool, zoals surfschoentjes en balletschoentjes, zijn niet toegestaan).

C-Diploma: badkleding, lange broek met knoop en rits (lange broeken die naadloos aansluiten zijn niet toegestaan, dus geen legging) blouse of t-shirt met lange mouwen en schoenen (schoenen zonder echte zool, zoals surfschoentjes en balletschoentjes, zijn niet toegestaan) en een wind/regenjack (nylon).

Cadet- Diploma: badkleding, lange broek met knoop en rits (lange broeken die naadloos aansluiten zijn niet toegestaan, dus geen legging) blouse of t-shirt met lange mouwen (niet te strak) en schoenen (schoenen zonder echte zool, zoals surfschoentjes en balletschoentjes, zijn niet toegestaan). Vuilniszak meenemen(om mee te drijven).

Ranger-Diploma: badkleding, lange broek met knoop en rits (lange broeken die naadloos aansluiten zijn niet toegestaan, dus geen legging) blouse of t-shirt met lange mouwen (niet te strak) en schoenen (schoenen zonder echte zool, zoals surfschoentjes en balletschoentjes, zijn niet toegestaan). Vuilniszak meenemen(om mee te drijven).

Tip:
Graag een PLASTIC TAS meenemen voor de natte kleding!