Schoolzwemmen

dinsdag 11 juli 2017

Ook dit jaar gaan leerlingen van groep 4 en 5 op woensdag naar het zwembad in 's Gravendeel voor een frisse duik.

Schoolzwemmen in de middenbouwgroepen is een vorm van nat gymnastiekonderwijs. Het doel is dat kinderen lekker bewegen door het doen van allerlei oefeningen en je zo thuis voelen in het water. Kinderen die nog niet kunnen zwemmen wordt de zwemkunst aangeleerd; er wordt opgeleid voor het officiele diploma A en zo mogelijk voor B en C en het eigen brevet Cadet en Ranger.

Per week is aangegeven aan welk onderdeel er op dat moment aandacht wordt besteed. De lessen die op het rooster staan zijn voor alle niveaus: Rooster_zwemplan.pdf

Twee maal per jaar is er een mogelijkheid om deel te nemen aan het diplomazwemmen.