OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Groep 1/2

Welkom groep 1/2

woensdag 12 juli 2017

Hartelijk welkom in groep 1/2!

Een nieuw schooljaar en een nieuwe juf is best heel spannend voor uw kind.

Mocht u daarom vragen en of opmerkingen hebben kom dan rustig even langs. Het liefst na schooltijd, dan hebben we alle tijd voor u.

Juf Margaret
Juf Corinne
Verder lezen »

Traktaties

dinsdag 11 juli 2017

Na de vierde verjaardag verwachten wij nieuwe kinderen op school. Die eerste periode op school moeten de kinderen vaak wennen aan hun nieuwe omgeving. Pas wanneer uw kind vijf (of ouder) wordt en zich al goed thuis voelt, vieren wij de verjaardag in de klas en mag er met twee vriendjes ook langs andere leerkrachten worden gegaan.

De jarige kiest hoe de verjaardag gevierd gaat worden. De jarige kiest bijvoorbeeld voor een verjaardagmuts of...
Verder lezen »

'Met sprongen vooruit'

dinsdag 11 juli 2017


Ook voor de leerkrachten geldt dat er altijd wat te leren blijft. Zo volgt het team van Het Anker jaarlijks met elkaar scholing op verschillende gebieden en volgen leerkrachten daarnaast opleidingen die zijn toegespitst op het leerjaar waar zij mee werken.

'Met sprongen vooruit' is de naam van de cursus die juf Margaret volgde. Bij die cursus kreeg zij wel 150 nieuwe rekenspellen...
Verder lezen »

Gymles

dinsdag 11 juli 2017


Op de woensdagen en vrijdagen zullen de groepen 1/2/3 - uitzonderingen daargelaten - gymmen in het speel-/gymlokaal op school.

Op andere dagen proberen we even een frisse neus te halen, maar anders zullen we ook wel te vinden zijn in het speellokaal.

Uw kind mag voor deze lessen gymkleding meenemen. Denk hierbij bv aan een broekje/ shirtje en gymschoenen.
Gewoon lekker gymmen in het ondergoed mag...
Verder lezen »

Borre komt logeren

maandag 10 juli 2017

Een van de activiteiten in het kader van het stimuleren van de taalontwikkeling is voorlezen. In groep 1-2 is er een speciale knuffelpop. Het is Borre. Borre mag bij elk kind van groep 1-2 een weekendje logeren. Wanneer Borre komt logeren brengt hij zijn koffertje mee met daarin zijn lievelingsboeken. Elke vrijdag mag Borre weer met iemand anders mee naar huis en maandag komt hij weer op school. Borre houdt van...
Verder lezen »

Verschoning

maandag 10 juli 2017

We hebben allemaal wel eens een ongelukje, en dat is helemaal niet erg. Het is dan wel fijn als er op school een setje schone kleding aanwezig is.

Heeft u thuis kinderkleding die niet meer past of die u niet meer nodig heeft? Op school willen we het graag hebben! Denk aan ondergoed, sokken, broeken etc.

Alvast bedankt!

Verder lezen »

Knipperde knipperde knip!

maandag 10 juli 2017

De juf laat zien hoe je een papiertje kunt vouwen en er dan met wat knipwerk een prachtig kleedje van kunt maken. Dat willen veel kinderen in groep 1-2 wel eens proberen! En dat mag. En het lukt! Kijk maar mee naar het filmpje: knippen.m4v

De juf was na schooltijd nog lang aan het vegen... snipperde snipperde snipper... ;-)
Verder lezen »

Op Het Anker doen we zo:

maandag 10 juli 2017

Aardig
Netjes
Kalm
Eerlijk
Respectvol
Verder lezen »