Traktaties

dinsdag 11 juli 2017

Na de vierde verjaardag verwachten wij nieuwe kinderen op school. Die eerste periode op school moeten de kinderen vaak wennen aan hun nieuwe omgeving. Pas wanneer uw kind vijf (of ouder) wordt en zich al goed thuis voelt, vieren wij de verjaardag in de klas en mag er met twee vriendjes ook langs andere leerkrachten worden gegaan.

De jarige kiest hoe de verjaardag gevierd gaat worden. De jarige kiest bijvoorbeeld voor een verjaardagmuts of sjerp, voor het toezingen door medeleerlingen of voor een andere activiteit. Natuurlijk mag er in de eigen klas worden getrakteerd op iets lekkers of door een klein presentje uit te delen aan klasgenootjes. Kiest u voor iets eetbaars, informeert u dan bij de leerkracht even naar kinderen die allergisch zijn voor bepaalde stoffen. Wij adviseren u kleurstoffen en andere toevoegingen zoveel mogelijk te vermijden.

Voor traktatie-ideeen kunt u o.a. terecht op de website van de Dienst Gezondheid & Jeugd: www.dienstgezondheidjeugd.nl| en op de website van het voedingscentrum: www.voedingscentrum.nl/trakteren.â¯