OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Foto's

Project 'Schitterend' in groep 3/4

Vorige week hadden we in groep 3 en 4 een weekje "Schitterend".
"Schitterend" is een project van kunstmenu.

"Kunstmenu brengt basisschoolleerlingen in contact met professionele
kunst. De kinderen bezoeken een dans- of theatervoorstelling, een concert, film of vertelvoorstelling. Of ze krijgen beeldende kunst in de klas. Door deze kunstontmoeting ontdekken kinderen hoe inspirerend kunst kan zijn."

Wij hadden tijdens deze week een echt kunstwerk in de klas. Het was een kunstwerk van kunstenaar Suzan Drummen. Zij maakt vloerbeelden met spiegeltjes, edelstenen, kerstballen, fonkelende sterretjes, protserige sieraden, nepdiamanten, prisma's, kraaltjes en ander kleurrijk glinstergoed. De glanzende kleuren en vormen rangschikt ze tot patronen en ornamenten. Ze doen denken aan Arabische vloermozaïeken of aan sprookjes van duizend en één nacht. Suzan houdt van versieren, rangschikken en patronen maken. Ze kan als een toverfee een donkere hoek tot glinsteren brengen.

Bijzonder was dat wij met dit kunstwerk aan het werk mochten gaan, wij mochten het kunstwerk groter maken door er rondom glimmende vormen aan toe te voegen. En we hebben ons eigen glimmende doosje gemaakt, zodat we zelf ook allerlei glimmende dingen kunnen gaan verzamelen.