OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Foto's

Kinderboekenschrijfster Wieke van Oordt bezoekt groep 7/8


Op maandag 5 oktober bezocht kinderboekenschrijfster Wieke van Oordt onze groep 7/8. Hieronder een verslagje en een korte fotoreportage.

Verslag van het bezoekOp maandag 5 oktober bezocht kinderboekenschrijfster Wieke van Oordt onze groep 7/8. Zij heeft veertien kinderboeken op haar naam staan, waaronder '(niet) verliefd' en 'Het geheim van het zwarte zonlicht'.

Het bezoek begon met een kennismakingsrondje, waarbij de kinderen allerlei vragen aan haar mochten stellen. We kwamen er onder andere achter dat haar lievelingsboek 'Kruistocht in Spijkerbroek' is en dat ze nooit de filmversie van dit boek zal bekijken omdat de film niet hetzelfde is als het boek. Na dit kennismakingsrondje liet Wieke haar youtubekanaal zien. We keken naar een grappig flimpje waarin ze liet zien hoe ze eigenlijk een kinderboek schrijft.

Daarna was het de beurt aan de kinderen om iets creatiefs te doen. Als voorbeeld werden er stapels kaartjes neergelegd. Op de eerste stapel stonden personen, op de tweede stapel stonden wat zij doen en op de derde stapel waar het gebeurt. Door per toeval kaartjes te trekken krijg je rare zinnen als 'De slungelige brandweerman zat vast in de discotheek'. Nadat een paar kinderen dit voor de klas probeerden, was het tijd om dit met de hele klas te doen. De kinderen moesten een voorwerp opschrijven die begint met de eerste letter van hun eigen naam. Lastig als je naam met een 'Y' begint. Daarna moesten ze een kleur noteren en een plaats. Met deze woorden moesten ze in enkele minuten een verhaaltje maken. Er kwamen heel creatieve, korte verhaaltjes uit.

De gastles eindige met een quiz. Elk gewapend met een fietsbel, namen Christopher, Laura en Skye het tegen elkaar op. Er waren verschillende vragen uit boeken, zoals de naam van het jongetje dat naar Zweinstein (Harry Potter) ging en de naam van de liftbediende die door de lucht vloog (Abeltje). Het was een nek-aan-nek-race, maar uiteindelijk wist Laura te winnen.

Na afloop kregen alle kinderen een boekenlegger cadeau en natuurlijk wilde iedereen daar de handtekening van Wieke op hebben.