OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Foto's

Tetris

Op dinsdag 25 februari 2014 ging groep 7/8 naar een voorstelling van Tetris in het Cultureel Centrum de drie Lelies in Puttershoek.

Meedoen in een spel van hoekige bewegingen


Geïnspireerd door het computerspelletje onderzoeken vier dansers in Tetris hoe ze steeds weer op slimme en verrassende wijze in elkaar kunnen 'klikken'. Met hun acrobatische toeren proberen ze de ruimte naar hun eigen hand te zetten. De dansers betrekken de leerlingen daar actief bij. Zij worden op de vloer meegenomen in het spel van hoekige bewegingen. De energieke dansers en de toegankelijke, stoere bewegingen werken enthousiasmerend en uitnodigend. Tetris laat zien dat er veel manieren zijn om je wereld te bewonen en inspireert leerlingen daarnaar te zoeken in de ruimte om hen heen.

De Dansers


De Dansers is een 'mobiele bende' uit Utrecht waar, onder artistieke leiding van Wies Merkx, beginnende choreografen, jonge dansers en muzikanten samenwerken. Het gezelschap probeert kind en danskunst bij elkaar te brengen en danst in de openbare ruimte, op scholen en in theaters. Erik Kaiel, een meester in werken op locatie, is gastchoreograaf bij De Dansers en maakte Tetris.

Meedoen


Aan het einde van de voorstelling mochten alle leerlingen meedoen. De foto's spreken voor zich!