OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Foto's

Voorlezen voor de peuters

Op donderdag 25 januari hebben kinderen van groep 6-7-8 voorgelezen bij de peuters.

Groep 8 op het Hoeksch Lyceum

donderdag 25 januari 2018

Actie voor Sint Maarten

Sint Maarten werd hard getroffen door orkaan Irma. Ook de Leonald Conner School liep veel schade op. Juf Jacomien bracht in de kerstvakantie een bezoek aan deze school, waar haar vriendin Alice Samuel, directeur is.

Doordat er meerdere scholen, kerken en particulieren zich aansloten bij de schoolactie 'Leerlingen voor leerlingen' werd er zo'n 4000 euro verzameld. De eerste bestelling aan schoolmaterialen is inmiddels aangekomen op het eiland. In het fotoboek krijgt u een impressie.

Basketbaltoernooi voor groep 6/7/8 op donderdag 28 december 2018

Ons team, bestaande uit Bram, Caden, Kewan en Ramiro, werd keurig tweede.
Omdat het team uit 5 spelers moet bestaan, hebben we een speler (Olivier) van een ander team geleend.
Zes wedstrijden gespeeld: 2 gelijk gespeeld en 4 gewonnen.

Winterwonderland

De Sint heeft nog maar net het land verlaten of echt winterweer dient zich al aan. De sneeuw wordt door de kinderen vrolijk ontvangen.

De sleetjes komen uit het magazijn en er zijn warempel echte sneeuwballenknijpers. Rekenen met sneeuwballen! Die kans krijg je niet zo vaak in ons land.

Engelse les van miss Nicole

Kruidnootjes bakken

Groep 4/5 expositie 'Archeologie in de Hoeksche Waard’

Groep 6-7-8 naar een archeologie tentoonstelling in Maasdam

Op donderdag 12 oktober is groep 6/7/8 naar het gemeentehuis in Maasdam geweest voor een tentoonstelling over opgravingen in de Hoeksche Waard.

Groep 8 in de klimwand

Donderdag 28 september op het Hoeksch lyceum

Actie: 'Leerlingen voor leerlingen'

Afgelopen week werd het Caribisch-Nederlandse eiland Sint Maarten hard getroffen door de zware orkaan Irma. Deze ramp gaat ook aan onze leerlingen niet onopgemerkt voorbij. Als school willen wij met de kinderen een klein steentje bijdragen aan hulp voor Sint Maarten.

In elke groep staat vanaf nu een spaarpot waarin een bijdrage door de kinderen gedaan kan worden. Het verzamelde bedrag is bestemd voor een basisschool in Sint Maarten - de Leonard Conner School. De kinderen van Het Anker hebben zelf al goede ideeen om een bijdrage te leveren:
* lege flessen inleveren en het statiegeld doneren
* de helft van je zakgeld in de spaarpot stoppen
* koekjes bakken en aan oma (of de juffen...) verkopen
* ...

Juf Jacomien is al jaren goed bevriend met Alice Samuel, de directeur van deze school. Jacomien gaat in de kerstvakantie daar ook helpen om de school weer op orde te krijgen. Eerst moeten er nu herstelwerkzaamheden aan het gebouw plaatsvinden maar dan moet er ook weer ingericht worden. Alle meubilair en lesmateriaal is weg of kapot gegaan.

Met de kinderen van Het Anker willen wij in de klas ook kaartjes en brieven schrijven voor de kinderen van de Leonard Conner School. Juf Jacomien neemt de post mee en wellicht brengt zij ook foto's en berichten terug.

De spaaractie duurt t/m vrijdag 29 september. Wie doet er mee?

Nieuw schooljaar

Een nieuw fotoboek voor een nieuw schooljaar.

Op Kabouterpad

Woensdag 10 mei a.s ging groep 1-2 gezellig met elkaar naar Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt in Oud-Beijerland, voor Het Kabouterpad. Dat betekende de natuur in en er was heel wat te ontdekken!

Pasen

Op donderdagmiddag 13 april stonden er paasactiviteiten op de planning. De onder- en middenbouwgroep zochten en vonden eieren! Er werd geknutseld aan paasmandjes en kuikentjes.

De bovenbouwgroep had een creamiddag maar kreeg ook een technische opdracht: de 'egg-challenge'! De opdracht luidde: bouw iets waardoor je een ei vanaf grote hoogte kunt laten vallen zonder dat het breekt. Met behulp van verschillende materialen waar het ei door beschermd kon worden, werden allerlei constructies bedacht en uitgevoerd. Spannend!

Foto's van de gastles tijdens de Week van het Geld.

Groep 6/7/8
27 maart 2017

De boer op met groep 1-2

Donderdag 16 maart zijn de kinderen van groep 1-2 op bezoek geweest bij een melkveehouderij in Maasdam. Dat was een hele belevenis met nieuwe ervaringen. Zo was het even wennen aan de geurtjes rond de boerderij. De boer en boerin gaven informatie over de koeien en het melken en er waren schapen met lammetjes.

De kinderen werden ook nog eens verwend met lekkere 'drie in de pan' en limonade. Een leerzaam en leuk bezoek!

Gastles over kraanwater

Gastles in groep 6/7/8 door waterbedrijf Evides op 14 maart 2017.

Ridders en monniken

Groep 5 werkt aan het geschiedenisthema 'Ridders en monniken'. De handvaardigheidles sluit daar bij aan. Het is een groepsopdracht en die luidt: Bouw met elkaar een kasteel. Dat betekent overleggen, samenwerken en natuurlijk een bouwsel samenstellen. Concentratie en aan de slag!

Groep 6/7/8 leest voor aan de peuters

Groep 8: Proeflesjes Hoeksch Lyceum

Basketbaltoernooi 2016

Kerstdiner

Donderdagavond 22 december werd er kerstfeest gevierd op Het Anker. De onder- en middenbouwgroep mochten aanschuiven voor een heerlijke maaltijd in buffetvorm. Voor de bovenbouwgroep had de ouderraad alles georganiseerd om te gourmetten.

De avond werd afgesloten met kerstliedjes die de kinderen in het Nederlands en Engels ten gehore brachten. Om de feestvreugde mee naar huis te nemen kregen alle leerlingen van de kerstman een plantje, een kerstster mee.

Ook voor thuis fijne feestdagen gewenst!

Kruidnootjes in groep 1-2

In de onderbouwgroepen waren de kinderen druk aan de slag met kruidnootjes. In groep 1-2 maakten de kinderen allemaal een eigen voorraadje kruidnootjes. Daarvoor moesten mooie balletjes van het deeg worden gerold. Natuurlijk hoort daar een versierd zakje bij als verpakking.

Juf Margaret bracht taaitaaipopjes en kruidnootjes mee. Daar hoorde een echte rekenopdracht bij. Hoeveel kruidnootjes wegen met elkaar net zo zwaar als een taaitaaipopje? Daarvoor maakten de kleuters allemaal een eigen balansweegschaal. Knap werk zeg!

Fatimah en Geerten tijdens het Hoeksch Lycee Dictee

Wethouder Van Etten geeft les over respect

Donderdag 10 november 2016.
Groep 6/7/8 krijgt les van wethouder van Etten over Respect.

Groep 8 naar het Hoeksch Lyceum

Een lesje science en de klimwand

Groep 6-7-8 bezoekt een melkveehouderij (12 okt 2016)

Leren buiten de klas

Vaak leren we van juf of meester in de klas maar soms gaan we op pad of komt er een gastdocent naar de school. In dit fotoboek krijgt u een indruk van de excursie van de middenbouwgroep die op pad ging naar Numansdorp om daar een les te krijgen over o.a. bodemdiertjes.
Ook zijn er beelden van de les met de gastdocent die in het kader van dierendag op school kwam om te vertellen over wat het betekent om een hond als huisdier te hebben. Deze lessen zijn leuk en leerzaam tegelijk!

Waterfeest!

De nazomer van 2016 is warm... heel warm. Dat vraagt om verkoeling en dat wordt geregeld! Met hulp van diverse ouders worden waterslangen aangesloten, een tuinsproeier geïnstalleerd, een waterglijbaan neergelegd en zwembadjes en bakken vol met water gevuld. Dan kan het feest beginnen!

Tekenen

Groep 3/4/5 werkt rond het thema 'mijn lichaam'. Dat betekent dat er liedjes en opdrachten uitgevoerd worden rond dit onderwerp. We zingen (ook in het Engels!) en hier wordt gewerkt aan een tekenopdracht. Er wordt samengewerkt en dat gaat heel goed. En gezellig!

Groep 7/8 bezoekt Van Rennes en Van Rijsoort

Groep 7/8 maakt kennis met techniek bij Van Rennes en Van Rijsoort op maandag 27 juni 2016

Groep 7/8 maakt kennis met vogels

Voorleeswedstrijd Laura op 11 februari 2015

Koos de Vuilnisman in groep 7/8 (1 februari 2016)

Groep 8 volgt proeflesjes op het Hoeksch Lyceum op 12 januari 2016

Basketbaltoernooi groep 7/8 op 22 december 2015


In de kerstvakantie, op dinsdag 22 december deed een team van groep 7/8 mee aan het basketbaltoernooi in 's-Gravendeel.

Vol enthousiasme gingen Amber, Bart K., Fatima, Guylian, Laura, Nona, Ryan, Serano en Yarno de strijd aan met andere basisscholen. Verschillende ouders zijn komen aanmoedigen en ook juf Margaret was van de partij.

In totaal speelden we vijf wedstrijden, waarvan we één wedstrijd met volle overtuiging wisten te winnen. Bij de andere wedstrijden speelden we tegen teams met kinderen die zelf ook basketbal speelden. Bij die wedstrijden hebben wij goed strijd geleverd, maar uiteindelijk gunden we de tegenstanders de overwinning.

Er werd in ons team heel sportief samengespeeld. Iedereen zette zich voor 100% in. De bal werd leuk rond gespeeld, waarbij iedereen de bal kreeg. Verschillende kinderen hebben weten te scoren. De anderen zorgen voor prima assists. Kortom: een prima samenwerking, waar ons team vol trots op terug kan kijken.

Ons team heeft een leuke middag beleefd!

Groep 1-2-3 bezoekt de bibliotheek

Groep 7/8 inspecteert de verhoogde Bosschendijk

Op uitnodiging van Waterschap Hollandsche Delta, inspecteerden de kinderen van groep 7/8 de verhoogde Bosschendijk.

Het Hoeksch Lycee Dictee 2015

Nona Gilissen deed mee aan het taaldictee en Dave Fleur deed mee aan het rekendictee. Beiden hebben een prima prestatie geleverd.
Het publiek kon via stemkastjes meedoen aan een quiz met algemene vragen. Deze werd gewonnen door dhr. Gilissen, de vader van Nona.

Groep 8 bezoekt het Hoeksch Lyceum

Op donderdag 12 november 2015 bezocht groep 8 het Hoeksch Lyceum voor een lesje Science en een sportieve les in de klimwand.

Bezoek groep 4-5-6 bibliotheek tijdens Kinderboekenweek

Groep 7/8 bezoekt de rioolwaterzuivering in Oud-Beijerlnd

Op donderdag 8 oktober 2015 bezocht groep 7/8 de rioolwaterzuivering in Oud-Beijerland. Na een gastles in de klas door een medewerker van waterschap Hollandse Delta, fietsten we nar Oud-Beijerland om de rioolwaterzuivering in z'n werk te zien

Kinderboekenschrijfster Wieke van Oordt bezoekt groep 7/8


Op maandag 5 oktober bezocht kinderboekenschrijfster Wieke van Oordt onze groep 7/8. Hieronder een verslagje en een korte fotoreportage.

Verslag van het bezoekOp maandag 5 oktober bezocht kinderboekenschrijfster Wieke van Oordt onze groep 7/8. Zij heeft veertien kinderboeken op haar naam staan, waaronder '(niet) verliefd' en 'Het geheim van het zwarte zonlicht'.

Het bezoek begon met een kennismakingsrondje, waarbij de kinderen allerlei vragen aan haar mochten stellen. We kwamen er onder andere achter dat haar lievelingsboek 'Kruistocht in Spijkerbroek' is en dat ze nooit de filmversie van dit boek zal bekijken omdat de film niet hetzelfde is als het boek. Na dit kennismakingsrondje liet Wieke haar youtubekanaal zien. We keken naar een grappig flimpje waarin ze liet zien hoe ze eigenlijk een kinderboek schrijft.

Daarna was het de beurt aan de kinderen om iets creatiefs te doen. Als voorbeeld werden er stapels kaartjes neergelegd. Op de eerste stapel stonden personen, op de tweede stapel stonden wat zij doen en op de derde stapel waar het gebeurt. Door per toeval kaartjes te trekken krijg je rare zinnen als 'De slungelige brandweerman zat vast in de discotheek'. Nadat een paar kinderen dit voor de klas probeerden, was het tijd om dit met de hele klas te doen. De kinderen moesten een voorwerp opschrijven die begint met de eerste letter van hun eigen naam. Lastig als je naam met een 'Y' begint. Daarna moesten ze een kleur noteren en een plaats. Met deze woorden moesten ze in enkele minuten een verhaaltje maken. Er kwamen heel creatieve, korte verhaaltjes uit.

De gastles eindige met een quiz. Elk gewapend met een fietsbel, namen Christopher, Laura en Skye het tegen elkaar op. Er waren verschillende vragen uit boeken, zoals de naam van het jongetje dat naar Zweinstein (Harry Potter) ging en de naam van de liftbediende die door de lucht vloog (Abeltje). Het was een nek-aan-nek-race, maar uiteindelijk wist Laura te winnen.

Na afloop kregen alle kinderen een boekenlegger cadeau en natuurlijk wilde iedereen daar de handtekening van Wieke op hebben.

Gezonde tussendoortjes

Klein profijt groep 4-5-6

Concert Da Capo

Holder de Bolder door de Polder

Vrijdag 12 juni fietste groep 7/8 naar de Boomdijk in Klaaswaal. We brachten een bezoek bij het akkerbouwbedrijf van de familie van de Velde. We kregen een rondleiding op het land waar suikerbieten, tarwe, aardappelen en graszaad geteeld worden. Immens was de hoeveelheden suikerklontjes, broden, en porties friet er geproduceerd kunnen worden van deze oogst. In de klas maakten de kinderen er een mooi verslag van voor in hun portfoliomap. Leuk om later nog eens terug te lezen. Veel plezier met het fotoboek, het geeft een goede impressie van de ochtend.

Schoolkamp


Groep 7/8 ging in de eerste week van juni op schoolkamp! We gingen naar Bosbad Hoeven en we vertrokken... op de fiets!

Hoeveel kilometer?


De fietstocht naar Bosbad Hoeven is ongeveer 40 kilometer. We vertrokken op maandagochtend 1 juni en kwamen op 5 juni weer terug.

Kamperen


We overnachtten in tenten die we zelf meenamen! Hier ziet u een kleine impressie van deze onvergetelijke week.

Tentjes opzetten

Schoolvoetbal groep 5/6

Muzieklessen groep 4-5-6

Thema Nederland Alles-in-1

Brandveiligheid groep 5/6

Muzieklessen

Vanaf maandag 2 maart komt Tobe muzieklessen verzorgen bij ons op school. Zo worden de lessen van 123zing uitgebreid met werken met instrumenten. In deze les maakten de leerlingen van groep 7/8 muziek met klokkenspellen. Het was leuk!

Tennisles tijdens de gymles!


woensdag 18 maart 08.45 - 09.45 en vrijdag 20 maart 10.45 - 12.15 worden de gymlessen verzorgd in de sporthal de Tienvoet door tennisleraar Mark van der Haven. De kinderen zal hij kennis laten maken met de tennissport. De kinderen krijgen aan het eind van de les een schooltennis diploma.

Maak kennis met tennis


De KNLTB heeft al ruim 25 jaar een schooltennisproject waardoor veel schoolkinderen in aanraking komen met de tennissport. Er komt nu een samenwerking tussen Tennisvereniging Heynkensort en het Anker. De kinderen maken eerst tijdens de gymles kennis met tennis. Er worden daarom een aantal introductielessen in maart verzorgd. De introductie tennislessen zullen worden verzorgd door Tennisschool Mark van der Haven. Voor de kinderen die enthousiast geworden zijn voor tennis zal er een naschools aanbod aangeboden worden.

Flyeren met de wijkagent

Gastles HALT

Groep 7/8 kreeg vandaag op school de voorlichting 'Invloed van de groep' van Halt.

Invloed van de groep


Veel van de jongeren die naar Halt worden gestuurd, hebben een delict gepleegd onder invloed van de groep. Jeugdgroepen zijn van alle tijden en van alle culturen. Het optrekken in groepen hoort bij het normale proces van opgroeien en volwassen worden. De meeste groepen zorgen niet voor problemen maar soms leidt de groepsdynamiek tot overlast en strafbaar gedrag.

Over de voorlichting


Tijdens de voorlichting gaan de leerlingen met elkaar in gesprek over groepsinvloed en vriendschappen. Door middel van een experiment ervaren de leerlingen hoe groepsinvloed werkt. De positieve kanten van groepen wordt besproken. De leerlingen leren dat groepsinvloed
ook negatief kan uitpakken, waardoor je dingen gaat doen die je eigenlijk niet wil. De Haltmedewerker
gaat in gesprek met de leerlingen over hoe zij zich kunnen onttrekken aan dit groepsproces. Door bijvoorbeeld een andere activiteit voor te stellen. Ook leren we de leerlingen manieren om nee te zeggen.

Sponsorloop schoolplein

Vanmorgen gaf wethouder Wouter Joosten het startschot voor de sponsorloop van de scholen in Heinenoord. Leerlingen van obs Het Anker en cbs De Regenboog liepen
rondjes om de school om geld in te zamelen voor een opknapbeurt van het schoolplein.
Samen met het Hoekschewaards Landschap wordt het plein onder handen genomen om natuurlijk spelen mogelijk te maken. Ook gemeente Binnenmaas heeft hier een bijdrage
voor beschikbaar gesteld.

Bijgaand vindt u enkele foto's van de sponsorloop in dit fotoboek!

EHBO-examen

Alle leerlingen van groep 7/8 zijn afgelopen vrijdag geslaagd voor hun EHBO-examen. Van harte gefeliciteerd! Hier ziet u foto's van de diploma-uitreiking door de burgemeester!

Sleeën

Vanmorgen hebben we in de pauze de sleetjes gepakt en zijn we van de dijk afgegleden! We genoten!

Lotus

De 8e EHBO-Les was een speciale les. Deze dag stond in het teken van het grimeren van wonden. Ze zijn NIET echt, maar lijken wél echt! U ziet het in de volgende foto's!

Het Nationale voorleesontbijt

Het Nationale Voorleesontbijt op 21 januari is het startschot voor De Nationale Voorleesdagen. Basisscholen doen hier massaal aan mee en bevorderen hiermee het voorlezen. Ook op het Anker zal op 21 januari voorgelezen worden onder het genot van een eierkoek en wat te drinken.

Voorlezen, hoe doe je dat?


Groep 7/8 gaat om 10:45 uur voorlezen bij de kleuters. In groep 4/5/6 gaan de leerlingen elkaar voorlezen in de klas!


Braakballen pluizen

Dinsdag 20 januari 2015 ging groep 7/8 van 9:00 uur tot 10:30 uur braakballen pluizen bij het Hoekschewaards Landschap, locatie: Klein Profijt.

Wat zijn braakballen?


Een braakbal is een ronde of ovale brok materiaal. Een braakbal bestaat uit de onverteerde resten van dieren, zoals haren, botjes en nagels. Braakballen worden afgegeven door roofdieren zoals bijvoorbeeld uilen. Uilen slikken hun prooi vaak in zijn geheel in. De stukjes die onverteerbaar zijn, blijven in hun maag achter en worden na een poosje weer uitgebraakt. Als je ze uit elkaar peutert, weet je precies wat uilen eten. Je vindt bijvoorbeeld een schedeltje en haren van een veldmuis, een pootje van een bosmuis of het schild van een kever.

Handvaardigheid op het Actief College

Op 20 januari, de dag van de proeflessen, was het Actief College alleen open voor de kinderen die belangstelling hebben voor het programma van het Actief college. Het Actief College wil alle leerlingen een dagdeel, laten ervaren hoe het werkt op een VO-school.

Afdelingen


Groep 8 was ingeschreven voor de afdeling Zorg en Welzijn en voor de afdeling Techniek.

Middag


De leerlingen van het Anker gingen van 12:00 - 14:20 uur naar het Actief College voor de proeflessen.

Blind vertrouwen

Vandaag hebben de kinderen bij de gymles in groep 6/7/8 geoefend om elkaar blind te kunnen vertrouwen. Door elkaar intensief te vertrouwen leren de kinderen elkaar nog beter kennen. Je wilt dan ook graag met die persoon samenwerken!

NaSk op het Hoeksch Lyceum

Op maandag 12 januari hadden de leerlingen van groep 8 een les Natuur- en Scheikunde op het Hoeksch Lyceum. Kijkt u mee naar de foto's van de proefjes die zij uitvoerden!

Acrobatiek

Vandaag heeft groep 6/7/8 zich van een goede kant laten zien in de gymzaal! Na een intensieve warming up moesten alle leerlingen goed samenwerken. Ze maakten 12 verschillende acrobatiek oefeningen die klaarlagen bij de matten. U ziet hier de foto's van deze leuke acrobatiek les!

Juf Karin is de bruid!

Donderdag de 16 oktober kwam juf Karin met haar aanstaande man Wilko van Driel op school om het feest met ons te vieren. Wat zagen ze er stralend uit!
Het was een heel gezellig feest in een prachtig versierd speellokaal. Na een klein uurtje vertrok het bruidspaar weer. U kunt alle foto's bekijken door hier te klikken

ICT- en klimles groep 8

Groep 8 ging op donderdag 4 december naar het Hoeksch Lyceum voor een ICT-en Klimles.

Tijden


We begonnen om 12.45 uur en waren klaar zo rond 15.30 uur. We vertrokken om 12:00 uur op de fiets en de kinderen van groep 8 aten dus op school.

Hier ziet u de foto's van deze geslaagde middag!

Pietengym

Sinterklaas heeft veel hulp nodig van zijn Pieten om te zorgen dat pakjesavond gevierd kan worden. Rond 5 december heeft Sinterklaas soms wel eens hulppieten nodig!

Gymles 3 december


Op woensdagochtend 3 december kreeg groep 6/7/8 een pietengymles. Alle leerlingen konden deze ochtend een pietendiploma 2014 verdienen!

Verzamelen


Voor deze gymles verzamelden we ingepakte kartonnen doosjes. Over banken, kasten, wandrekken en nog veel meer zullen we met deze 'nepkadootjes' oefenen voor het pietendiploma. Hoe dit ging ziet u in dit fotoboek!

Rotterdam The Hague Airport

VOMOL

Landbouwvoertuigen kunnen een gevaar op de weg vormen. Vooral buiten de bebouwde kom gebeuren er veel ongelukken met landbouwverkeer, vaak met ernstige afloop. De slachtoffers vallen uitsluitende onder de andere weggebruikers, niet de bestuurders van landbouwvoertuigen zelf. Het is daarom van belang om te weten wat de gevaren zijn van landbouwverkeer op de weg en hoe je hiermee om kunt gaan.

Lesprogramma


‘Veilig Omgaan Met Opvallen Landbouwverkeer’ is een lesprogramma waarbij meerdere partijen betrokken zijn die met landbouwvoertuigen te maken hebben. Groep 7/8 leert hun eigen perspectief hoe ze veilig moeten omgaan met landbouwvoertuigen op de weg.

Wanneer?


Vrijdag 7 november 2014 vond de les plaats bij Recreatieoord Binnenmaas, Vrouwehuisjesweg 7a in Mijnsheerenland.

Bezoek Helen van Vliet

Tijdens het bezoek kreeg groep 7/8 veel tips over het maken van een tekening! Hier kunnen jullie ze nog een keer lezen!

- Maak een schets van je tekening
- Teken ook eens een persoon van opzij
- Plaats de hoofdpersoon in een omgeving (achtergrond)
- Teken het moment vóórdat er iets gebeurt (dus als er staat: ze pakken elkaar vast, teken het moment dat ze hun armen naar elkaar uitsteken)
- Maak een schaduw achter de letters door er aan één kant een dubbele lijn naast te tekenen en deze in te kleuren
- Kies letters die bij het verhaal passen
- Zet muziek aan tijdens het tekenen
- Gebruik ecoline
- Kleur met je krijtje op zijn kant golven en wolken
- Teken samen aan een tekening en vul elkaar aan
- Gebruik rondjes, driehoekjes, streepjes, puntjes en lijntjes voor je tekening
- Teken het gezicht van een baby onder de middellijn van een rondje
- Weet dat met fantasie ALLES mogelijk is
- Tekenen is 'Toveren op papier'

Geniet van tekenen!

voorleeswedstrijd

Groep 1-2-3 bezoekt Klein Profijt

Streetdance

Vanmiddag kregen alle groepen een les Streetdance aangeboden. Zowel de groepen 1/2/3 als 4/5/6 waren vol aan de slag gegaan, toen groep 7/8 mocht dansen. Het was spectaculair om te zien en we maakten zelfs een echte 'battle' mee tussen de meiden en de jongens. Hieronder ziet u een kleine impressie van vanmiddag!

Voorrondes Voorleeswedstrijd

Vandaag hebben de leerlingen uit groep 7 en 8 meegedaan aan de voorronde van de Voorleeswedstrijd van 2014/2015. Uit groep 7 heeft Bart gewonnen, Stefan gaat een ronde verder als vertegenwoordigeer van groep 8. Succes mannen!

Groepsvorming

In de mooie maand september hebben we veel aan groepsvorming gedaan in groep 7/8!

musical 2014

patatjesdag

Zomerstertocht

Het kamp van groep 7/8 (2e boek)

Het kamp van groep 7/8

Schoolreis groep 3 t/m 6 Tiengemeten

Aardbeien


Groep 7/8 ging op 5 juni naar de Bruin Aardbeien in Mijnsheerenland. We gingen er op de fiets naartoe. We hebben veel geleerd en gezien! Een geslaagde excursie!

schoolreis groep 1 en 2

Struinen op de Staart


Dinsdag 3 juni ging groep 7/8 van 9:00 uur tot 12:00 uur Struinen op De Staart.

HWL


Het Hoekschewaards Landschap organiseert bij de locatie Klein Profijt natuurlessen voor leerlingen van de basisschool.

Veldles op De Staart


De kinderen beleven hoe heerlijk het is om vrij door het natuurgebied De Staart te mogen dwalen. Ze hoeven niet keurig op de paden te blijven, maar mogen zelf het terrein verkennen. Het was spannend om naar de Schotse Hooglanders te kijken die in het wild leven. De leerlingen hebben zich prima vermaakt.

Sophie laat haar 13 kittens zien in de klas

spelen in de plassen na een flinke regenbui

avondvierdaagse 2014

Bezoek the @nswer

Paasfeest/feest 10 jaar Acis

Schoolvoetbal woensdag 16 april

Groep 3/4 Stippenpad HWL

Schoolvoetbal groep 5/6

Spel in de pauze

Wat een heerlijk weer is het de afgelopen week geweest. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 hebben genoten in hun pauze. De foto's geven een goed beeld van de spellen die samen gespeeld worden!

kinderboerderij groep 1 en 2 op 4 april

Kapla in groep 7/8

Vrijdagmiddag 21 maart maakten deze kinderen uit groep 7/8 iets moois van de kapla. Goed gedaan hoor!

Kapla


Kapla is de benaming van houten blokjes van het gelijknamige merk. De blokjes worden gebruikt voor onder andere modelbouw. Elk blokje heeft een identieke grootte en vorm in de verhouding van 1:3:15.

Bezoek groep 3/4 melkveehouderij

kleuters op bezoek bij postagentschap Attent

Maandag 10 maart gingen we met de klas op bezoek bij het postagentschap in de supermart Attent. Carla vertelde en liet ons dingen zien. Toevallig kwam er net een mevrouw een groot pakket brengen dus dat kwam mooi uit. Het werd gewogen en er werd een sticker op geplakt. de mevrouw hoefde niet te betalen omdat het een retourzending was. We keken in de winkelwagen vol met andere pakketjes en overal zaten stickers met een barcode op. Carla liet ons ook echte postzegels zien met koning Willem Alexander er op en met vuurtorens. Tot slot bekeken we nog de grote postzakken en toen gingen we weer terug naar school.(

Zomaar een mooie lentedag in maart!

Dat was even lekker zeg! Begin deze week was het opeens lente! Heelijk zonder jas naar buiten en spelen op het schoolplein![

Bezoek aan de kerk in Heinenoord


Dinsdag 4 maart bracht groep 7/8 een bezoek aan de kerk in Heinenoord. Door het project Geloof wat de groep net heeft afgerond, stond dit bezoek nog in de planning. Juf Truus van de Regenboog heeft ons rondgeleid en veel informatie gegeven over de geschiedenis van deze kerk. We zijn ontzettend blij dat ze dit voor ons heeft gedaan!

postbode in de kleuterklas

Vandaag zijn we gestart met het nieuwe thema : De Post.
In onze methode Schatkist is post een onderdeel van het grote thema: vriendjes. Hierbij hoorden we vorige week een verhaal over kikker die verliefd was op eend. Via dit verhaal kwamen we op de mogelijkheid elkaar brieven of tekeningen te sturen. Vanmiddag hadden we bezoek van Jan Giskes, postbode hier in Heinenoord. Hij kwam met een echt postkarretje en had voor elk seizoen postkleding bij zich om te laten zien. Overal herkenden de kinderen het postlogo! Er werden veel vragen gesteld en wat was het bijzonder dat Jan het adres van enkele kinderen en juf Dooa uit zijn hoofd wist! het was een leuk en leerzaam bezoek! Nogmaals hartelijk dank Jan!

Tetris

Op dinsdag 25 februari 2014 ging groep 7/8 naar een voorstelling van Tetris in het Cultureel Centrum de drie Lelies in Puttershoek.

Meedoen in een spel van hoekige bewegingen


Geïnspireerd door het computerspelletje onderzoeken vier dansers in Tetris hoe ze steeds weer op slimme en verrassende wijze in elkaar kunnen 'klikken'. Met hun acrobatische toeren proberen ze de ruimte naar hun eigen hand te zetten. De dansers betrekken de leerlingen daar actief bij. Zij worden op de vloer meegenomen in het spel van hoekige bewegingen. De energieke dansers en de toegankelijke, stoere bewegingen werken enthousiasmerend en uitnodigend. Tetris laat zien dat er veel manieren zijn om je wereld te bewonen en inspireert leerlingen daarnaar te zoeken in de ruimte om hen heen.

De Dansers


De Dansers is een 'mobiele bende' uit Utrecht waar, onder artistieke leiding van Wies Merkx, beginnende choreografen, jonge dansers en muzikanten samenwerken. Het gezelschap probeert kind en danskunst bij elkaar te brengen en danst in de openbare ruimte, op scholen en in theaters. Erik Kaiel, een meester in werken op locatie, is gastchoreograaf bij De Dansers en maakte Tetris.

Meedoen


Aan het einde van de voorstelling mochten alle leerlingen meedoen. De foto's spreken voor zich!

Koos de vuilnisman

Kunstproject: Mijn huis

Schaatsen groep 8

Bedankje voor de Boeddha leermeester

Hier ziet u wat groep 7/8 heeft gemaakt als dank voor de gastles.

Excursie kleuters molen Goidschalxoord

vader/bakker Arjan Vieveen op bezoek in de kleuterklas

Vanmiddag kwam bakker Arjan Vieveen, de vader van Kees in de klas om met ons broodjes te maken. We deden dat met het meel dat we vanmorgen kochten in de molen van Goidschalxoord. In de kring liet hij zien hoe je deeg maakt. alle kinderen mochten helpen met kneden. Na het rijzen mocht iedereen om beurten een broodje maken. Toen alles klaar was nam Arjan de broodjes mee naar huis om ze daar te bakken. Morgen krijgen we ze gebakken terug. spannend! Heel erg bedankt Arjan!

Vervolg Voorleeswedstrijd in Strijen

Suus is op 8 februari weer een ronde verder gekomen. Knap hoor!

Kleuters op bezoek bij de bakker

Letterkoekjesbingo

Schrijver in de klas groep 3/4

Proeflessen Hoeksch Lyceum

Hoeksch Lyceum


Donderdag 16 januari gingen de leerlingen naar het Hoeksch Lyceum om proeflessen te volgen. Het rooster en de tijden zagen er deze middag als volgt uit:

14.00 - 14.25 natuurkunde dhr. Schonk lokaal: 215
14.30 - 14.55 duits mevr. Koitek lokaal: 116
15.00 - 15.25 wiskunde mevr. Derksen lokaal: 128

Actief College


De tweede week van januari 2014 staat voor de schoolverlaters in het teken van proeflessen op de middelbare scholen in Oud-Beijerland. Bij deze lessen werden onze leerlingen opgehaald met de bus en ook weer met de bus teruggebracht naar Heinenoord.

Actief College


Dinsdag 14 januari gingen de schoolverlaters naar het Actief College in Oud-Beijerland. De leerlingen habben in de klas al hun voorkeur opgegeven. Ze konden kiezen uit: Verzorging, Economie of Techniek.

Doe-dag Wellant


Vrijdag 10 januari was de Doe-dag van het Wellant. Zes leerlingen gingen naar het Wellant College toe om aan deze Doe-dag mee te doen! Het was een geslaagde ochtend, waarin veel werd gedaan.

ICT/Klimles Hoeksch Lyceum


Programma


11.55 uur: Ontvangst bij de hoofdingang en daarna worden we naar het lokaal gebracht waar we de voorlichtings-ppt te zien krijgen. De leerlingen hebben hier de gelegenheid om hun lunch op te eten.

±12.45 uur: Mevr. Adema brengt ons naar lokaal 224, waar de ICT-les door Dhr. Eggen wordt gegeven.

14.00 uur: We worden naar de gymzalen gebracht, waar de kinderen zich kunnen omkleden in hun meegebrachte sportkleding. Alle leerlingen krijgen nog wat te drinken en een eierkoek voor de les begint.

14.15 uur: Aanvang van de klimles, die door Dhr. Adema wordt gegeven. Hij wordt daarbij ondersteund door de examenleerlingen BSM (Bewegen Sport en Maatschappij) uit 5 Havo en enkele leerlingen van de LO-2 groep van 3 Mavo.

15.15 uur: Einde van de les, waarna de leerlingen zich nog moeten omkleden en we rond 15.30 uur kunnen vertrekken naar Heinenoord.

Kerstpost

Kerststukjes maken


Maandag 16 december gingen we met alle kinderen op school kerststukjes maken. De kinderen hadden zelf een mandje en een kaars mee naar school genomen. Hartelijk dank! Voor de rest van de versiering werd gezorgd.

Sinterklaas groep 3/4

Sinterklaas groep 5/6

Sinterklaas groep 7/8

Concert jeugdorkest

Muzieklessen

Deze maand komen leden van het jeugdorkest op vrijdag 8, 15 en 22 november van 13.15 t/m 15.15 uur muziekles geven aan groep 5 t/m 8. De kinderen leren muzieknoten lezen en mogen op de instrumenten van het jeugdorkest spelen. Ter afsluiting van deze lessen geven de kinderen die dat willen samen met de leden van het jeugdorkest een concert op vrijdagavond 22 november.

Het is geweldig!

Er volgen nog meer foto's maar hier heeft u alvast een impressie!

Snelheidscontroles


Binnen het nieuwe project 'Vervoer en Verkeer' komt de activiteit 'snelheidscontrole' perfect uit!

Verkeersveiligheid


De wijkagent van Heinenoord wil regelmatig aandacht vragen voor de verkeersveiligheid rondom de basisscholen in Heinenoord. Dit maal wil hij dat doen met een snelheidscontrole in samenwerking met de kinderen uit groep 7/8.

Wat is de bedoeling?


De bedoeling is dat er op 2 locaties (in directe nabijheid van de school) de snelheid wordt gemeten van personenauto's door een politieagent en dat de kinderen in het bijzijn van de agent vervolgens de bestuurder aanspreken. Tijdens dit gesprek krijgt de bestuurder een groene kaart (snelheid was netjes) of een rode kaart (snelheid lag te hoog). Op deze wijze wordt een bestuurder geconfronteerd met de gevaren en worden kinderen bewust gemaakt van de factor snelheid in het verkeer.

Wanneer?


Op donderdagmiddag 14 november was de snelheidscontrole met de kinderen van groep 7/8 van het Anker. Het tijdstip van de controles startte om 13:15 uur zodat we al het verkeer konden controleren.

Bezoek Rijksmuseum

Op donderdag 7 november 2013 gingen we met de Turing Museumpleinbus naar het Rijksmuseum. We gingen met alle leerlingen van groep 5/6 en groep 7/8! U ziet hier een fotocollage van de foto's die gemaakt zijn. Wellicht wordt dit fotoboek nog aangevuld met andere foto's. Leuk om dus af en toe nog even een kijkje te nemen. U krijgt wel alvast een goede indruk van deze leerzame ochtend. De complimenten gaan naar alle leerlingen van het Anker. Ze hebben zich super goed gedragen in het Rijksmuseum! We werden door de medewerkers die de rondleidingen verzorgden nog geprezen om de leuke betrokken groepen!

Met juf Julia hockeyen in de pauze

Wanneer de kinderen van groep 1 en 2 rond 11.00 uur gaan buiten spelen, komt het tegenwoordig regelmatig voor dat de kinderen van groep 7 en 8 ook iets uit de schuur willen kiezen... Dat zijn de hockeysticks! Deze sport is helemaal in en juf Julia doet graag een spelletje mee!

Spelen met de storm

Afsluiting kinderboekenweek

Boekenmarkt

de Sterrenwacht


Donderdag 10 oktober 2013 gingen we met groep 7/8 naar een excursie bij sterrenwacht Mercurius.

Bezoek kinderboekenschrijfster Leny van Grootel

Maandag 7 oktober kreeg groep 7/8 de schrijfster Leny van Grootel op bezoek.

Leny van Grootel studeerde aan de pedagogische academie en deed een opleiding dramatische expressie. Lange tijd was ze onderwijzeres op een basisschool. Verder speelde ze in een poppentheater en gaf ze toneellessen in diverse instellingen. Daarna werkte ze in de redactie van twee tijdschriften: Studio en het jeugdtijdschrift Klap. In 1992 verscheen haar eerste boek, de dichtbundel Willemijntje. Sindsdien is ze niet meer gestopt met schrijven. Met de boeken Ninkie Stinkie Krukkenbus, Een tijger voor Tatoe en Topspin won ze diverse plaatselijke kinderjury's. De grootste inspiratiebron voor haar werk zijn kinderen en de verhalen die ze vertellen, reden waarom ze schoolbezoeken belangrijk vindt.

Bedankje


Het was een geslaagd bezoek! We gaven haar als dank een doos 'Merci' namens de basisscholen in Heinenoord en een mok van het Anker. Ook kreeg Leny het krantenartikel van afgelopen zaterdag in het Algemeen Dagblad van groep 7/8 over de bijzondere taalles met de bijvoeglijke naamwoorden uit de sportkranten. Natuurlijk hoorde daar ook de uitgewerkte lessen bij die ze graag meenam! We kregen als school een groot compliment van de schrijfster. Het Anker was de enige school die deze bijzondere taalles had uitgevoerd!

'klaar voor de start'

Vulkanen

Vanmiddag hebben de leerlingen van groep 7/8 vulkanen gemaakt van klei. We hebben ook naar een rokende vulkaan gekeken op het plein. Hoe dat kan! Kijk maar naar de foto's!

Gymles in de kinderboekenweek

Een gymles tijdens de kinderboekenweek die in het teken van acrobatiek en boeken stond, is een mooie gelegenheid om spectaculaire foto's te maken. Na een goede warming-up kregen de leerlingen instructie over veiligheid, samenwerken, zorgen voor elkaar, sterke leerlingen onder en lenige leerlingen boven op een piramide! Er lagen 12 verschillende kaarten op de grond met daarop acrobatische oefeningen afgebeeld. Per groepje mocht dit uitgebeeld worden. De groepjes wisselden per keer per samenstelling, want soms had je meerdere spierbundels nodig! Het enthousiasme droop ervan af en er zijn zoveel leuke foto's gemaakt, dat een selectie lastig was. Dan maar alle foto's in dit fotoboek!

Natuurlijk zijn de leesboeken vandaag ook meegegaan naar de gymzaal. Wie wil er in de kinderboekenweek nu stoppen met lezen? Geniet van de foto's!

Taalles met de sportkranten

De afgelopen week hebben veel ouders en kinderen sportkranten verzameld. Hartelijk dank daarvoor! Vanmorgen hadden we de taalles met de sportkranten, ter voorbereiding op het schrijversbezoek van Leny van Grootel. De klas werd verdeeld in tweetallen. Iedereen kreeg een sportkrant en de leerlingen gingen op zoek naar bijvoeglijke naamwoorden. Die zijn er volop te vinden in het sportgedeelte van de krant! Bijvoorbeeld:
een weergaloos doelpunt, een schitterende actie, een bedroevend niveau, een veelbelovend talent en nog veel meer. De gevonden woorden werden op het bord geschreven en werden toen in groepjes weer verwerkt. Zo werden ze op volgorde van slecht naar goed gezet, op alfabetische volgorde, de overtreffende trap, bijvoeglijke naamwoorden die specifiek bij voetbal worden gebruikt enz.

De foto's bij deze les staan in dit fotoboek. Het was leerzaam en gezellig, de tijd vloog om!

Opening Kinderboekenweek

kleinzoon Jelte

bedankje


Ook namens mijn dochter Elvira wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de kaarten, attenties en lieve woorden bij de geboorte van Jelte. Het is een heerlijk ventje!
Suze Bender groep 1/2

Voorronde Voorleeswedstrijd

Donderdag 26 september waren de voorrondes in de klas van de Nationale voorleeswedstrijd voor groep 7/8.

Wat is de Nationale Voorleeswedstrijd?


De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken.


Wist u dat!


Door mee te doen aan De Nationale Voorleeswedstrijd leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die voorgelezen worden beter scoren op school, daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties.


Vrachtwagens en hun dode hoek

In de nieuwbouw van Heinenoord wordt veel gebouwd. Vrachtverkeer rijdt af en aan. Het 'Buurt Bestuurt initiatief' om de leerlingen van de school bewust te maken van de dodehoek van vrachtwagens is een groot succces geworden.

Wat gingen we doen?


Vanmiddag hebben alle leerlingen van de groepen 5,6,7,en 8 in een vrachtwagen achter het stuur gezeten en ervaren wat je wel/niet in de spiegels kunt zien. Maar liefst 2 vrachtwagens stonden voor de school klaar voor deze practische les in het verkeer. De chauffeurs werden ondersteund door 2 politiemensen, die de kinderen de belangrijkste les leerden: Blijf achter een vrachtwagen! Naast een vrachtwagen is het levensgevaarlijk!

Dodehoekongevallen


De beste manier om dodehoekongevallen te voorkomen is het consequent scheiden van vrachtauto's en kwetsbare weggebruikers zoals fietsers en voetgangers. Menging van ongelijkwaardige voertuigcategorieën leidt vroeg of laat tot ernstige ongevallen. Zolang deze scheiding van categorieën nog niet is doorgevoerd, zijn we aangewezen op andere oplossingsrichtingen, zoals aanpassing van de infrastructuur, voertuigaanpassingen, voorlichting en educatie.

Problematiek


Bij dodehoekongevallen komen naar rechts afslaande vrachtauto's in aanrijding met fietsers, bromfietsers of voetgangers die zich rechts naast de vrachtauto bevinden. Het zicht van de chauffeur op het gebied rechts naast de vrachtauto is verre van optimaal. De gevolgen van dodehoekongevallen zijn vrijwel altijd zeer ernstig, vanwege het grote massaverschil.Groepsvorming 7/8

Vandaag zijn we begonnen met een nieuwe groep 7/8. Het is de eerste weken belangrijk om elkaar goed te leren kennen en daarom hebben we vandaag al aan groepsvorming gewerkt.

Spinnenweb


Buiten maakten we met groep 7/8 een spinnenweb van wol. We riepen een naam van iemand uit de kring en gooiden daar de bol wol naartoe. Zelf hielden we het draad goed vast! Zo ontstond een mooi web. Toen het web klaar was, liepen we terug met het draad om het weer op te rollen. Dit viel nog niet mee, waar het nodig was, werd hulp geboden.

Van jong naar oud


Met gebarentaal en mimiek, liplezen en uitbeelden van woorden, maakten de leerlingen een rij op leeftijd: van jong naar oud. Het lukte bijna in één keer!

Van A tot Z


Het laatste groepsvormingsspel wat we buiten speelden, was een rij maken op de letters van het alfabet. Niemand mocht van de rand af, dus het passeren van elkaar ging lastig. Het kwam uiteindelijk allemaal goed! De rij begon met Brenda en eindigde met Yasmin!

Uitzwaaien groep 8

BBQ schoolverlaters op 15 juli

Na afloop van de gezellige BBQ kregen de schoolverlaters een lekker ijsje!

Musical en afscheid

Maandagavond nam groep 8 afscheid van de basisschool met de musical 'Vermist'. Wat hebben ze het allemaal goed gedaan en wat was het gezellig! Geniet nog van de leuke foto's in dit fotoboek!

Bezoek boerderij Anne groep 1/2

Met de klas de boer op groep 7/8

Groep 7/8 van obs het Anker uit Heinenoord is vandaag op bezoek geweest bij de Kikkershoek in Mijnsheerenland. Dit is een akkerbouw- en fruitteeltbedrijf. Na een korte fietstocht van 4 km kwamen ze op de boerderij aan. De kinderen kregen van Jeanet Dekker een rondleiding in de appelboomgaard en in de loods waar alle machines stonden. In de boomgaard hielpen de kinderen de bomen met de elstars, door de te kleine appeltjes te verwijderen. Behalve het aaien van een paard, en van een 8 weken oude boerenfox puppy, zagen de kinderen ook een kuiken uit een ei komen. Alle leerlingen mochten ook van appels verse appelsap maken en opdrinken. Dit was zalig! De leerlingen genoten van deze ochtend. De kikkershoek is een onderdeel van 'Met de klas de boer op'.

Bezoek boerderij Anne groep 3/4

Donderdag 27 juni heeft groep 3/4 een bezoek gebracht aan de boerderij van Anne.
We hebben er veel geleerd en leuke dingen gedaan. We hebben een aantal dingen geleerd over suikerbieten, aardappelen en tarwe.
En we hebben chips gebakken, paard gereden, een skelterrace gedaan en met aardappels gestempeld.
Het was een hele leuke ochtend!

Schoolreis

Zomerstertocht HWL groep 3 en 4


Zomerstertocht


Gisteren zijn we met groep 3 en 4 naar Klein Profijt geweest.
Daar hebben we in groepjes een zomerstertocht gelopen.

We hebben deze ochtend allerlei opdrachten gedaan die te maken hebben met de natuur, zoals:
- Vogels kijken met een echte verrekijker
- Bodemdiertjes zoeken
- Waterdiertjes bekijken

En nog veel meer!
Het was een leuke en leerzame ochtend!

Decor bouwen van Musical

Donderdag 20 juni is er door groep 7/8 hard gewerkt aan het decor van de musical. Om te zien, wat er al allemaal is gemaakt, kunt u hier de foto's bekijken!

Sportdag groep 1/2

RWZI

Op 3 juni zijn we met groep 7/8 naar een excursie van de RWZI in Oud-Beijerland geweest. We weten nu waar ons rioolwater naar toegaat en hoe dit wordt schoongemaakt.

Ook leerden we dat we zonder de dijken, geen droge voeten zouden hebben!

Leuk bezoek aan The @nswer!

Wij zijn op 31 mei 2013 met groep 7/8 naar het jongerencentrum The @nswer in Heinenoord geweest. Het was een heel gezellige middag. De kinderen werden in 4 groepjes verdeeld en hebben deze spellen gedaan:
1. darten
2. playstation
3. tafelvoetbal
4. flesenvoetbal (buiten)

Na afloop kregen ze nog wat lekkers mee!
De foto's van deze middag kunt hier bekijken!

Acrobatiek

Acrobatiek is het uitvoeren van prestaties, met het lichaam, waarbij vooral balans, behendigheid en coördinatie belangrijk zijn.

Het woord komt uit het Grieks en het wordt wel vertaald als 'op tenen lopen'.

Acrobatiek wordt sinds mensenheugenis gedaan, van in het oude China tot heden. In Nederland wordt met acrobatiek meestal parterre-acrobatiek bedoeld: de vorm van balans met meerdere mensen aan elkaar verbonden waarbij minstens één in contact blijft met de vloer.

Groep 7/8 heeft vandaag tijdens de gymles geoefend met acrobatiek. De foto's kunt u hier bewonderen!

Bezoek van Ambulance

Vandaag kreeg groep 7/8 bezoek van de Ambulance. Dit keer ging de pieper niet af, en kregen de leerlingen van groep 7 en 8 een uitgebreide rondleiding rondom en in de ziekenwagen. De twee ambulancebroeders namen alle tijd voor onze leerlingen en beantwoordden al hun vragen. Het was leerzaam en gezellig. Veel plezier met het doorkijken van dit fotoboek!

Bij Rembrandt in de leer

Rembrandt Harmenszoon van Rijn is de belangrijkste Nederlandse schilder van de 17e eeuw. Rembrandts beheersing van licht en donker, zijn levendige scenes vol dramatiek, zijn zichtbare betrokkenheid voor de medemens, ongeacht rijkdom, leeftijd of afkomst, dit zijn al kenmerken die maken dat Rembrandt overal ter wereld begrepen en gewaardeerd wordt.

Rembrandt heeft bij verschillende leermeesters het schilderen geleerd. Hier moest hij, toen hij nog jong was, vaak andere schilderijen natekenen. Groep 7/8 heeft deze week ook beroemde portretten nageschilderd. De resultaten mogen er (weer) zijn!

Koningsspelen

Koninginnedag

Veel kinderen hebben op Koninginnedag meegedaan aan de activiteiten in het dorp. Daar zijn leuke foto's van gemaakt die zeker het bekijken waard zijn!

Via deze link kunt u deze foto's bekijken.
Veel kijkplezier!

EHBO

Groep 3/ 4 bezoekt schapenboerderij

Onverwacht tennissen in de pauze

Vandaag hadden we een leuke verrassing tijdens onze ochtendpauze. De tennisleraar uit Heinenoord stond op het plein met allemaal tennisrackets! Hij had een veldje gemaakt op ons schoolplein waar iedereen mocht spelen. Veel kinderen pakten een racket en gingen lekker aan de (tennis)slag! Er zijn een paar foto's gemaakt, die u hier kunt bekijken!

Schoolvoetbal groep 5/6 Kampioen!

Op woensdag 3 april werden de voorrondes van het schoolvoetbal voor de leerlingen van groep 5/6 gehouden in ’s Gravendeel. De groepswedstrijden werden allemaal gewonnen! De leerlingen maakten zich klaar om de finale te spelen! Deze finale werd gewonnen met 1-0! Dit betekent dat groep 5/6 door is naar de volgende ronde. Veel succes toegewenst!

Hier ziet u alvast wat foto's van deze middag!

Afrikaanse Maskers

De handvaardigheid opdracht Afrikaanse Maskers in groep 7/8 is verdeeld over twee weken. In de eerste week werd met ballonnen en papier machée de basis voor het masker gemaakt. Per tweetal maakten ze 5 lagen kranten en lijm om de ballon. Nadat de ballon goed was gedroogd, hebben we ze gisteren door de helft geknipt en beschilderd. Hier ziet u de foto's van deze les. De maskers zijn erg mooi geworden!

Schoolvoetbal groep 7/8

Op woensdag 20 maart werden de voorrondes van het schoolvoetbal voor de leerlingen van groep 7/8 gehouden in 's Gravendeel. Van groep 7/8 deed er een gemixt team mee van jongens en meisjes. Er zijn deze middag 2 wedstrijden gewonnen, 2 wedstrijden verloren en 1 wedstrijd werd gelijk gespeeld. Hierdoor is het Anker derde geworden! Goed gedaan allemaal! Er zijn nog meer leuke foto's genomen die nu op de site staan. Veel plezier met het bekijken van dit fotoboek!

Museumles Vincent van Gogh: de kunstenaar aan het woord

In 1882 schreef Vincent van Gogh aan zijn broer Theo: 'Weet ge wel dat in woorden te teekenen ook een kunst isᅵ' Dat we tegenwoordig zoveel over Vincent van Gogh weten, komt doordat hij een fanatiek briefschrijver was.

In de museumles in het Van Gogh Museum werd het kijken naar de beroemde schilderijen gekoppeld aan een belangrijke bron van informatie: de vele honderden bewaard gebleven brieven van Vincent van Gogh.

In het eerste deel van de Van Gogh Museumles werden onze leerlingen meegenomen voor een actieve rondleiding langs de schilderijen van Vincent van Gogh.

Onderwerpen die aan bod kwamen zijn: schildertechniek, kleurgebruik, thematiek, verschillen en overeenkomsten, compositie, licht, materiaal en smaak. Kijken naar en praten over kunst stonden daarbij centraal. Daarnaast werd gesproken over de belangrijkste bron van informatie over Vincent van Gogh: de kunstenaar zelf. Waarom schreef hij zijn broer bijvoorbeeld hem zo snel mogelijk verf te sturen? Waarom stuurde hij zo veel schetsen mee met zijn brieven? En wat vond hij nou eigenlijk zï¿œlf van De aardappeleters?

In het tweede deel van de les gingen de leerlingen actief aan de slag in het Van Gogh Museum Atelier. Met pen en Oost-Indische inkt maakten de leerlingen hun eigen versie van een ᅵVan Gogh-briefschetsᅵ, inclusief enveloppe, postzegels en stempels. Na afloop ging de briefschets mee terug naar school. We mochten geen foto's maken in het museum, maar van de les in het atelier ziet u hieronder de foto's! Het was een gezellige, leerzame dag!

Chillen en Dineren in groep 1/ 2


Zo heeft de één zomaar weer eens een gezellig diner in de poppenhoek...
...en zie ik ook wel eens iets door de vingers en is er ook in de kleuterklas een chillmoment... lekker met je voeten omhoog in een boek!

Juffendag

Vrijdag 22 februari hebben alle juffen hun verjaardag op school met de kinderen gevierd. Het was een gezellig (verkleed) feest!

Van deze dag zijn natuurlijk foto's gemaakt.

Via deze link kunt u alle foto's bekijken!

Uitje groep 8

Tussenschoolse opvang

IJsbaan

Het was donderdagmiddag prachtig schaatsweer. Groep 7/8 ging in hun gymtijd naar de ijsbaan in Heinenoord en hadden zo een buitengymles. Iedereen had schaatsen meegenomen en dik ingepakt vertrokken we naar het ijs. De baan lag er schitterend bij, en het was heerlijk weer. Het fototoetstel van de juf weigerde om mooie foto's te maken, maar met behulp van de camera op haar telefoon zijn er toch nog een paar foto's genomen. Hier ziet u een kleine impressie hoe de buitengymles is geweest. We hebben genoten!

Voorleesontbijt 2013

Proefles Dalton College


Op dinsdag 15 januari worden op het Dalton Lyceum in Barendrecht proeflessen georganiseerd voor groep 8. Ook onze groep 8 is hierheen geweest! De lessen startten om 13.15 uur en eindigden om 15.15 uur. De leerlingen kregen een mentoruur, geschiedenis en biologie. Hier ziet u wat foto's van deze middag!

Proefles Hoeksch Lyceum


Op maandag 14 januari gingen leerlingen van groep 8 naar het Hoeksch Lyceum voor de proeflessen. De leerlingen werden om 13.45 uur in de aula verwacht. Bij de hoofdingang stond Quinty klaar om groep 8 te ontvangen en die middag te begeleiden. In dit fotoboek ziet u hoe de lessen waren!

lesrooster


Het rooster , was als volgt:
14.00 - 14.25 natuurkunde dhr. Schonk 215
14.30 - 14.55 engels mevr. Vermeulen 125
15.00 - 15.25 aardrijkskunde dhr. Kalkman 222

Kerstfeest


Donderdag 20 december hebben we het kalenderjaar 2012 met een gezellig en smakelijk kerstdiner en -feest afgesloten!

Hiervan zijn mooie en leuke foto's gemaakt die zeker de moeite waard zijn om te bekijken!

Via deze link kunt u alle foto's bekijken.

Veel kijkplezier!

Sinterklaasfeest


Woensdag 5 december heeft Sinterklaas samen met zijn pieten zijn verjaardag ook bij ons op school gevierd!

Hij heeft aan alle groepen een bezoekje afgelegd en voor de kinderen van de onderbouw had hij een presentje meegenomen. De leerlingen van de bovenbouw hadden surprises voor elkaar gemaakt

Van deze feestelijke dag zijn natuurlijk foto's gemaakt.

Via deze link kunt u alle foto's bekijken!Surprises in groep 5/6

Het Sinterklaasfeest in groep 5/6 was heel geslaagd. De kinderen hadden erg hun best gedaan om voor elkaar prachtige surprises te maken. Door het bekijken van de foto's krijgt u een goede indruk van deze gezellige ochtend in de klas.

Bezoek Pietenhuis groep 1/ 2

Pieten gym groep 1 t/m 3

Bezoek Pietenhuis groep 3/4

Vorige week waren we met de klas op bezoek in het Pietenhuis in Oud-Beijerland.
In het restaurant beneden mochten we een écht bord versieren met speciale stiften. Ook kregen een bekertje siroop en een chocolade lolly!
We hebben ook boven in het huis een kijkje mogen nemen. Hier was de werkkamer van de naaipieten. Zij moeten de pakken repareren die tijdens het vele klimmen wel eens stuk gaan.

Braakballen pluizen in groep 7/8

Techniekbus groep 7/8

Kabouterthee en afscheid juf Yvonne

Juf Yvonne heeft groep 1/2 prima opgevangen tijdens de afwezigheid van juf Suze en leuke en leerzame dingen met ze gedaan! Het afscheid op vrijdag 2 november was erg gezellig. Ze had een pot kabouterthee gemaakt en we hebben een gezellig theekransje gehouden!

Het restaurant

In de afgelopen week werd er donderdag 8 november opeens enthousiast 'restaurantje' gespeeld in de poppenhoek.

Aan de slag


Samen bekeken we wat er nodig was in een restaurant en we verbouwden de klas. De poppenspullen werden voorlopig opgeslagen en we zetten er een tafel uit de klas bij. Toen moesten er menukaarten gemaakt worden. Juf Suze maakte er twee voor en toen gingen de leerlingen helemaal los…! Er zijn inmiddels vele brieven en menukaarten gemaakt. Verschillende kinderen begonnen met “schrijven”. Iedereen maakt op zijn eigen niveau prachtige brieven en lijstjes. Na schooltijd maakte juf Suze de hoek nog mooier en
op vrijdagmorgen konden de ouders in het restaurant bediend worden. Zo vindt juf Suze de thema’s het leukst! Als het écht vanuit de kinderen komt en je daar op in kunt spelen. Er zijn foto’s gemaakt die u in het fotoboek kunt bekijken. Veel kijkplezier toegewenst!

Skoolzone


Op dinsdag 16 oktober zijn we met groep 5/6 naar de bibliotheek gegaan.
Hier hebben we een introductie gekregen van Skoolzone. Skoolzone is een
hulpmiddel voor kinderen bij het maken van een werkstuk. Groep 5/6 kreeg uitleg over de opzet en de uitwerking van gevonden informatie.

Afsluiting Kinderboekenweek

Vrijdag 12 oktober hadden we een bijzondere afsluiting van de kinderboekenweek met het thema 'Hallo Wereld!'. Juf Suze heeft een echt optreden gegeven, samen met één
van de leden van haar muziekgroep.

Poppenkastvoorstelling

Vanmorgen 9 oktober gingen de kinderen van groep één en twee al direct om 9.00 uur op pad naar de bibliotheek. Daar gingen ze kijken naar een poppenkastvoorstelling samen met de kinderen van de Van Bommelschool. Het verhaal ging over een rups die graag net zo veel van de wereld wilde zien als de giraffe. De giraffe met haar lange nek zag zelfs de Euromast in Rotterdam! De rups probeerde langs de nek van de giraffe omhoog te klimmen, maar dat lukte niet zo goed. Toen de rups veel had gegeten en lang had geslapen werd hij als vlinder wakker. Hij oefende met vliegen en sprak even met schaap. Niet lang daarna vertrok hij naar Afrika om alles te gaan bekijken! Het was een mooie voorstelling door Marina van de bibliotheek. Voor we terug gingen naar school mochten alle kinderen nog een boek uitkiezen voor op school. Over vier weken gaan ze we weer ruilen.

Bezoek Kinderboekenschrijfster Sanne de Bakker


Verslag van Sascha uit groep 8:

Maandag 8 oktober is Sanne de Bakker bij ons op schrijversbezoek geweest. Ze heeft verteld over zichzelf en wat ze leuk vindt. En ze heeft ook verteld over haar nieuwe boek 'Suriname, here we come!'Ze heeft er ook leuke stukjes uit voorgelezen, ze heeft ook weetjes over Suriname verteld. Iedereen luisterde aandachtig naar Sanne. Zelf is ze ook naar Suriname geweest en ze heeft er ook met geuren en kleuren over gepraat. Aan het einde kreeg iedereen een handtekening. En iedereen ging met een lach op het gezicht weer naar de klas.

Voorstelling Woeste Willem

Afgelopen dinsdagmorgen was er voor de kleuters een prachtige voorstelling van het Kunstmenu. Een acteur speelde helemaal alleen het verhaal van Woeste Willem. We hebben genoten! Hier enkele foto’s van de voorstelling en een groepsfoto met “Woeste Willem” .Voorleeswedstrijd 2012

Woensdag 3 oktober was de tweede ronde van de voorleeswedstrijd bij ons op school. Van onze school werd Mignon de winnares. Zij gaat later dit schooljaar onze school vertegenwoordigen in de volgende ronde, het Binnenmaaskampioenschap… Hoe het ook afloopt, dit was al vast een gezellige middag in een feestelijk lokaal met allerlei lekkers (dank zij juf Margaret) Hier nog enkele foto’s!


Opening Kinderboekenweek Hallo Wereld!

Op woensdag 3 oktober was de officiële start van de Kinderboekenweek met als thema: Hallo Wereld! Wij hadden een leuke opening. Om 11.30 uur stonden we allemaal met een heliumballon met mooie wereldbolprint op het pleintje voor de Korenschoof aan de overkant van de school. Door middel van een briefje waren de buren op de hoogte van deze actie en er stonden dan ook verschillende mensen op hun balkon te kijken. Gelukkig was het rond die tijd net even droog! Na ons versje en het tellen tot drie, lieten we de ballonnen los. Ze gingen keurig recht omhoog en werden boven het gebouw door de harde wind opgepakt en meegenomen. Het ging bijna te snel om een foto te kunnen maken!.... gelukkig zijn er toch enkele gelukt.


Werkweek groep 7/8

Onthulling de Ankers

Het is deze maand precies 40 jaar geleden dat Hans Hoogland - voormalig directeur van het Anker - in de oude Maas de Ankers vond die bij ons op het schoolplein staan. Hij heeft deze Ankers destijds geschonken aan de school. De Ankers zijn vorig schooljaar mooi opgeknapt en geverfd en hebben een nieuw plekje op het schoolplein gekregen.

Maandag 24 september om 11:45 uur heeft Hans Hoogland in het bijzijn van alle leerlingen van het Anker het geschenk officieel onthuld. We stonden ook even stil bij de geschiedenis van deze Ankers.

Beschuit met muisjes en een kleuterrekenles

Tarik was weer terug op school wat iedereen fijn vond! Hij was direct kanjer van de week. Hij heeft ook getrakteerd om de komst van zijn zusje met ons te vieren. Dinsdag hebben we in een “kleuterrekenles” gemeten. We hebben gekeken wie de langste en wie de kortste was in de klas en toen iedereen die wilde ertussen gepast van groot naar klein. Bij zo’n les komen er heel wat begrippen aan bod die zo spelenderwijs geleerd worden: voorste, achterste, eerste, tweede enz. ertussen, lang, kort en nog veel meer!

Schoolkamp Overasselt


Er zijn veel foto's gemaakt, tijdens het schoolkamp van groep 7/8. Op de site is onder het kopje foto's al een collage te zien. Vindt u het leuk om nog meer foto's te bekijken, klikt u dan hier voor het fotoboek van Overasselt.

De kanjers van groep 1/ 2

Wachten om op te treden...

Wat deden de leerlingen toen de ouders binnenkwamen? Vol spanning, samen wachten!

Drievliet

Donderdag 21 juni was het eindelijk zover: we gingen op schoolreis naar Drievliet! We hadden er al weken naar uitgekeken en eindelijk was de dag aangebroken! We hebben allemaal een hele fijne, gezellige en leuke dag gehad!

De Fancy Fair was leuk!

Al voor 16:00 uur vanmiddag was het erg druk op het Anker. Veel ouders en leerkrachten brachten alles in gereed om de Fancy Fair tot een succes te maken. Vanwege het bewolkte weer, is een deel van de Fancy Fair binnen opgezet. Het Rad van Fortuin was een grandioos succes. Voor €1,00 per lot kon je meespelen. Er zijn 5 rondes gespeeld waarbij de 100 kaartjes per ronde binnen 4 minuten waren uitverkocht. De prijzen die met deze loterij konden worden gewonnen waren schitterend. Heel veel bedrijven, winkels, horeca ondernemers en de middenstand uit Heinenoord en omgeving waren zeer gul geweest om een prachtig prijzenpakket samen te kunnen stellen. Alsnog worden alle mensen die hebben meegeholpen om deze Fancy Fair tot een succes te maken, nogmaals: hartelijk bedankt!

Dierenambulance

Aan het eind van deze week is Fancy Fair. En omdat we met de Fancy Fair ook geld ophalen voor de dierenambulance kregen we vandaag bezoek van de
medewerkers van de dierenambulance.
Eerst kwamen zij in de klassen iets vertellen over het werken bij de dierenambulance. Hoe ziet de dierenambulance eruit? Wat voor dieren worden
er gered? Hoe worden de dieren gered? En om het helemaal echt te maken mochten we ook een kijkje nemen in de dierenambulance zelf.

Bekendmaking bedrag Roparun

Het Anker en de Regenboog hebben samen een geweldig groot bedrag verzameld voor de Roparun: €2650,00. De cheque van dit bedrag werd vanmorgen in de gymzaal van het schoolgebouw overhandigd aan de captain van Roparun team 222. Ze waren erg blij en heel dankbaar met deze gift!

Lotus slachtoffers

Woensdag 23 mei tussen 9:00 uur en 10:00 uur had groep 8 een bijzondere EHBO les. De leerlingen kregen verschillende (nep)wonden. Zo speelden ze zelf voor lotus slachtoffer. De wonden leken griezelig echt, kijk maar in het fotoboek! We proberen de leerlingen van groep 8 op deze manier zo goed mogelijk voor te bereiden op het EHBO-examen!

Wat is een lotusslachtoffer?


De Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers of Lotus leidt mensen op om zo realistisch mogelijk een slachtoffer van een ongeval uit te beelden. Het Rode Kruis is ermee begonnen in verband met oefeningen en later zijn de opleidingen door het Oranje Kruis overgenomen. Sinds 2005 is Lotus zelfstandig georganiseerd.

Waarom komt er een lotusslachtoffer?


De zogenaamde Lotusslachtoffers worden vaak ingezet bij EHBO-cursussen en EHBO- en rampenoefeningen, waarbij zij acteren alsof hun een ongeval overkomen is. De gegrimeerde wonden die ze hebben zijn vaak nauwelijks van echt te onderscheiden. Verder worden lotusslachtoffers ook gebruikt als slachtoffer bij EHBO-examen.

Groep 8 had woensdag een leuke en leerzame ochtend!

EHBO examen groep 8

Geschreven door Cleo:
Groep 8 van OBS het Anker had 7 juni 2012 hun EHBO examen .
Zij hadden elke donderdagochtend een uurtje les van Coby, Stefanie en Irene. Na weken hard oefenen was het examen iedereen was heel zenuwachtig. Bij het examen was ook een fotograaf hij had hele leuke foto’s gemaakt. De kinderen moesten eerst theorie doen en daarna praktijk alles verliep heel goed. De uitreiking vond plaats in de klas, bijna alle ouders van de kinderen waren erbij. Alle ouders kregen een cakeje en een kop thee of een kop koffie toen alle ouders er waren kwam dan echt de uitreiking. Iedereen was geslaagd!

Decor musical

We hebben nog 6 lesweken voor de boeg en dan breekt de laatste schoolweek aan! Vanaf dinsdag 22 mei gaat groep 8 starten met het maken van het decor voor de musical! Elke dinsdagmiddag van 14:15 uur - 15:15 uur gaan de leerlingen verven, knutselen en verder aan de slag met alle voorbereidingen. Voor het verzinnen van het ontwerp en voor het maken van het decor krijgen we fantastische hulp van Josje en de moeder van Xanne.

In groepjes van 4 leerlingen gaan de kinderen naar beneden naar de grote hal. Iedereen komt zo aan de beurt. Een goede tip is wel om op deze dinsdagmiddag oude kleren aan te trekken!

Tellen en kijken

Tijdens de RT lessen is er tijd en plaats voor een uitgebreide rekenles. Deze kanjers zijn hard aan het werk!

Rollend materiaal!

Vrijdag 27 april mochten de kinderen in de pauze rollend materiaal met
kleine wieltjes meenemen. Er was een klein parcours uitgezet, zodat alles veilig kon verlopen. We hebben er een gezellige, rollende pauze van gemaakt.

Drogist

De afgelopen week hebben de kinderen uit groep 1/2 gewerkt met het themaverhaal ‘De mooiste moeder’. In dit verhaal helpt een meisje haar moeder de mooiste moeder te worden. Ze moet rennen, krijgt een masker en haar gezicht wordt mooi beschilderd.
De spullen die in het verhaal worden gebruikt zijn te koop in de drogist. Daarom hebben de kleuters een drogisterij gemaakt van de poppenhoek. Dit was nog best veel werk. Er moest geleerd worden wat een drogist is en wat er verkocht wordt. Vervolgens moesten er spullen worden gesorteerd en in de hoek worden gezet. Tot slot zijn alle spullen voorzien van een prijs, want in het echt kun je ook niet alles zomaar meenemen. De kinderen hebben hard gewerkt en het resultaat mag er wezen.

Kinderboerderij

Maandagmiddag 2 april zijn de kleuters naar de kinderboerderij van de Binnenmaas geweest. Samen met hulpouders hebben zij gekeken naar alle dieren. Ze hebben gekeken hoe ze heten, wat ze eten en of ze jongen hadden. Sommige dieren konden zelfs worden geaaid! Het was een geslaagde middag, waar we de rest van de week nog profijt van hebben gehad. De foto's en ervaringen vormen namelijk de basis van lesstof voor de rest van de week.

Bent u benieuwd welke dieren we allemaal hebben gezien? Kijkt u dan snel mee in het fotoboek!

EHBO les groep 8

De praktijklessen van EHBO zijn in volle gang. Vanaf de krokusvakantie oefent groep 8 elke donderdagmorgen van 9:45 uur tot 10:45 uur met elkaar in het speellokaal van de school. Vorige week hebben de leerlingen geleerd hoe ze een vingerverband moeten aanleggen. Dat valt nog niet mee! Het is belangrijk dat het verband via de bovenkant van de hand verbonden wordt. Veel plezier met heb bekijken van deze foto's, zoals u ziet, wordt er hard gewerkt door groep 8!

Het Paasfeest

Afgelopen donderdag vierden we het paasfeest op school. In alle groepen werd er 's morgens geknutseld. Er werden prachtige paasknutsels gemaakt, zoals: een paashaas, een paaskip, een paasplacemat, eierkoek versieren, eieren versieren en een paasbloemstukje maken. Het was een gezellige ochtend en na het knutselen hebben we heerlijk met elkaar gegeten.

Project 'Schitterend' in groep 3/4

Vorige week hadden we in groep 3 en 4 een weekje "Schitterend".
"Schitterend" is een project van kunstmenu.

"Kunstmenu brengt basisschoolleerlingen in contact met professionele
kunst. De kinderen bezoeken een dans- of theatervoorstelling, een concert, film of vertelvoorstelling. Of ze krijgen beeldende kunst in de klas. Door deze kunstontmoeting ontdekken kinderen hoe inspirerend kunst kan zijn."

Wij hadden tijdens deze week een echt kunstwerk in de klas. Het was een kunstwerk van kunstenaar Suzan Drummen. Zij maakt vloerbeelden met spiegeltjes, edelstenen, kerstballen, fonkelende sterretjes, protserige sieraden, nepdiamanten, prisma's, kraaltjes en ander kleurrijk glinstergoed. De glanzende kleuren en vormen rangschikt ze tot patronen en ornamenten. Ze doen denken aan Arabische vloermozaïeken of aan sprookjes van duizend en één nacht. Suzan houdt van versieren, rangschikken en patronen maken. Ze kan als een toverfee een donkere hoek tot glinsteren brengen.

Bijzonder was dat wij met dit kunstwerk aan het werk mochten gaan, wij mochten het kunstwerk groter maken door er rondom glimmende vormen aan toe te voegen. En we hebben ons eigen glimmende doosje gemaakt, zodat we zelf ook allerlei glimmende dingen kunnen gaan verzamelen.

Kakelende kippen bij groep 3/4!

Pasen staat alweer bijna voor de deur en daarom zijn we vorige week
begonnen met knutselen van kippen. Witte en bruine kippen zullen
binnenkort kakelend op onze ramen geplakt zitten.

Verkiezing prins (es) carnaval

Afgelopen dinsdag was het dan zover!
Om 12.00 verzamelden alle groepen van Het Anker zich in de centrale hal voor de verkiezing van prins en prinses carnaval.
Ruim een week hebben de kinderen zich kandidaat kunnen stellen hiervoor door (soms stiekem!) een briefje te stoppen in de stembussen die op school stonden.

Tijdens de verkiezing bleek al snel dat veel kinderen zich kandidaat hadden gesteld en zich op 24 februari tijdens de juffendag prins of prinses carnaval wilde noemen. Niet alleen de stembussen zaten overvol met naambriefjes, ook de spanning was duidelijk voelbaar tijdens de verkiezing. Om de verkiezing zo eerlijk mogelijk te laten verlopen hebben we juf Plonia gevraagd om uit elke stembus een naambriefje te trekken. Zij deed dit prima en heeft ervoor gezorgd dat we een stoere prins en prachtige prinses carnaval hebben tijdens onze juffendag:

Wessel uit groep 6 en Anne uit groep 3.Gefeliciteerd prins en prinses!

Sneeuwpret groep 1 t/m 4

De groepen 1 t/m 4 hebben heerlijk genoten van de sneeuw tijdens het buitenspelen. De kinderen konden sleetje rijden, sneeuwbergen maken en natuurlijk sneeuwballen gooien.

Groep 1/ 2 maakt vogelhuisjes

Groep 1/2 knutselt elke vrijdag met elkaar. Vrijdag 3 februari maakten wij vogelhuisjes op papier met een echte pindaketting. Dit was de verwerkingsopdracht van een les over het helpen van de dieren in de winter, waarin we o.a. vetbollen hebben ontleed.
Hieronder kunt u zien hoe dit ging en wat het resultaat is. De vogelhuisjes gaan natuurlijk binnenkort al mee naar huis zodat de vogels ook van het resultaat kunnen genieten!

ijsbaan op 9 februari met de onderbouw!

Donderdag 9 februari gingen groep 1 t/m 4 schaatsen op de schaatsbaan in Heinenoord. Er zijn leuke foto's van gemaakt!

Groep 5 t/m 7 op de schaatsbaan

Maandag 6 februari hebben groep 5,6 en 7 genoten van het heerlijke winterweer op de schaatsbaan in Heinenoord.
Voor iedereen was het een heerlijke middag!

Schaatsen!

Maandagmiddag 6 februari 2012 gingen we met de groepen 5 t/m 8 schaatsen op de schaatsbaan in Heinenoord. De kinderen van groep 6/7 schaatsten van 13:15 - 14:15 uur. De kinderen van groep 8 schaatsten van 14:15 - 15:15 uur. De gymlessen gingen deze middag niet door. Alle kinderen namen hun schaatsen mee naar school én iedereen had dikke kleren aan getrokken! Zo genoten we met alle kinderen van het prachtige winterweer! Er zijn veel foto's gemaakt, hier ziet u alvast de eerste prachtige winterplaatjes van deze leuke middag!

Het Kerstfeest op het Anker

Op donderdagavond 22 december 2011 vierden we op het Anker het kerstfeest. Het Anker heette deze avond: Het Anker in Rosso. Het was geweldig om te zien hoeveel kinderen en ouders iets roods aan hadden. Wat een sfeer! Dankzij de hulp van veel ouders zag de school er schitterend uit. Om 17:00 uur zongen alle kinderen een welkomsmedley op het schoolplein. De kinderen zongen Engelse kerstliedjes en Nederlandse liedjes. De ouders kregen een glaasje gluhwijn of warme chocolademelk aangeboden. Het geheel zorgde voor een groot samenhorigheidsgevoel. Na het kerstdiner startte er een grandioze kerstdisco die verzorgd werd door een echte DJ. Na afloop zongen alle leerlingen een Spaans kerstlied als afscheid: Feliz Navidad voor alle ouders
in de hal van de school. Daarna kregen ze van de kerstman nog een mooi aandenken aan deze avond bij de voordeur. Veel plezier met deze foto's!


Kerststukjes

Op donderdagochtend 22 december 2011 hebben alle leerlingen van het Anker van 11:00 uur tot 12:00 uur een kerststukje gemaakt in hun eigen klas. 's Ochtends mochten alle leerlingen 3 versieringen kiezen voor hun kerststukje die boven op de tafels klaarlagen. Er was genoeg keus! De kerststukjes werden in de eigen groepen gemaakt. Het was een gezellige en leuke aktiviteit! Om 14:00 uur waren de leerlingen deze dag uit in verband met het grote kerstfeest dat om 17:00 uur begon. Het was een feestelijk gezicht dat elke leerling met een kerststukje naar buiten kwam! Wat waren ze allemaal mooi geworden! De foto's die u in dit album ziet, komen uit groep 8!

Kerstcrea-middag

Op dinsdag 20 december 2011 was er een kerstcrea-middag op het Anker. Er waren veel dingen te doen die de kinderen konden maken: een kaarsenstandaard, een kerstbal,een kerstman, glas-in-lood, rudolf het rendier, een film kijken, een kerststal maken etc.

Overzicht


Veel plezier met dit fotoboek!

Kerstverhaal

Vanmorgen 19 december 2011 heeft groep 8 het kerstverhaal voor alle leerlingen van het Anker nagespeeld in het speellokaal. Het kerstverhaal werd voorgelezen door een verteller. De herders met de schapen, de engelen, Josef en Maria en de drie koningen, allemaal zijn ze voorbij gekomen in de kleine voorstelling. Het was erg leuk! De kinderen van de groepen 1 t/m 7 waren een fantastisch publiek: betrokken en vol aandacht! Goed gedaan allemaal!

Kerstboom versieren

Hier ziet u een impressie van de ochtend en de versierde kerstboom in groep 1/2!

Sinterklaas

Het sinterklaasfeest is gevierd op het Anker en wat was het gezellig! We laten u graag de eerste foto's van dit leuke feest zien. Veel plezier!

Schoen zetten

Week van het geld in groep 5

De week van het geld is van 7 november tot 11 november. In de klas werken we deze week veel met geldsommen. We ontwerpen onze eigen munt en we maken een aantal werkbladen. Ook op de computers wordt met geldsommen geoefend. Zelfs het digi-bord wordt ingeschakeld.

Bezoek aan de brandweer groep 1 t/m 4

Afgelopen maandag middag zijn de groepen 1 ,2, 3 en 4 naar de brandweer geweest. We mochten daar in een echte brandweerauto zitten en spuiten met de brandslang. Dit uitje hadden we te danken aan de kanjer van de week: Merel. Haar moeder werkt bij de brandweer. In het kader van de kinderboeken week sloot dit ook mooi aan. Bij de brandweer werken namelijk echte helden!

Biebbezoek

Vandaag is groep 3 en 4 naar de bieb geweest. Hier was een heldenactiviteit georganiseerd. We hebben gekeken wat een echte held is en hebben daar vervolgens een echt heldenboekje van gemaakt.

Letterkoekjes in groep 3

Woensdag was het eindelijk zover, de kinderboekenweek ging van start! Juf Susan, juf Yara en juf Karin waren als echte superhelden verkleed om iedereen welkom te heten op de superheldenschool.
Aan het eind van de ochtend hebben we met echte letterkoekjes woorden gemaakt. Als je 5 goede woorden had gemaakt, mocht je de letterkoekjes lekker opeten. Mmmm jammie!

De helden van groep 1/2

De groep van juf Susan is hard aan het werk gegaan om te laten zien wat voor een held zij willen zijn! Met goede voorbeelden, wat hulp, veel inspiratie en een geweldige inzet, gingen ze aan de slag. Kijk eens wat een prachtige les dat is geworden!

Een dag bij de kleuters

Zelfstandig werken

Tijdens het zelfstandig werken, gaan de kinderen met een eigen werkje aan de slag. Er zijn moet-taken en mag-taken. Een kleine impressie van groep 5 en van groep 8!

Voorleeswedstrijd

Op woensdag 5 oktober hebben Sascha en Fu-Lei hun boek voorgelezen bij de Voorleeswedstrijd op de Van Bommelschool.

Sascha gaat door naar de volgende ronde! Veel succes

Voorstelling in groep 5

Vrijdag 30 september heeft groep 5 genoten van de try-out voorstelling Een held op sokken. De voorstelling werd verzorgd door Gerard Laurens en vond plaats in de klas.
De kinderen hebben van het begin tot het eind genoten van grappige liedjes en stoere verhalen over helden.
Sommige kinderen hebben meegespeeld in een stripverhaal en telkens het plaatje uitgebeeld. Andere kinderen mochten de truc met de magische aardappel proberen na te doen. Ook werd er meegezongen en gerijmd.

Wecycle

Vrijdag 7 oktober heeft groep 8 meegedaan aan de Wecycle Slag om Zuid-Holland. De Milieubende speelde op uitnodiging van Wecycle op het Anker de theatervoorstelling Er is nog macaroni met aansluitend de workshop Hoe word ik een milieuheld?

Groep 6/7 knutselwerk voor de kinderboekenweek

Groep 6/7 heeft wel iets heel bijzonders gemaakt voor de kinderboekenweek. Ze hebben een ontwerp van zichzelf gemaakt als 'superheld'. Alle superhelden zijn op een mooie toren geplakt. Wat is het mooi geworden groep 6/7!

The making of... Superhelden in groep 6/7

Voordat je als superheld op een mooie toren wordt afgebeeld, gaat er heel wat voorbereiding aan vooraf. Eerst moet het ontwerp getekend worden, er moeten portretfoto's van iedereen worden gemaakt, dan krijgt het ontwerp kleur en inhoud en dan...

Slakken groep 5

Afgelopen week hebben we een les gehad over slakken. Welke soorten zijn er? Hoe bewegen ze zich
voort? Hoe ziet zo'n slijmspoor eruit?

Alle kinderen gingen enthousiast aan het werk. Met elkaar overleggen,
kijken naar elkaars slak. Het hoorde er allemaal bij. Sommige kinderen
vonden het eerst wel een beetje "vies"!! Maar algauw liepen de slakken
over de handen van de kinderen.